Vi söker en teologiskt reflekterad och inspirerande förkunnare och ledare av gudstjänst och gudstjänstutveckling. Du är bekväm med EFS teologiska grundsyn (se EFS riktlinjer), inom Svenska kyrkans bredd.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Önskat tillträde i januari 2019, eller enligt överenskommelse.

Lötenkyrkan är en samarbetskyrka mellan EFS och Gamla Uppsala församling. I samarbetskyrkan finns anställda medarbetare och ett stort lekmannaengagemang. Här finns en bred verksamhet med bland annat körer, barn- och ungdomsgrupper, scouting, språkcafé och grupper för daglediga. I närområdet finns skolor, vårdcentral, äldreboende och Johannelunds teologiska högskola samt andra aktörer till vilka Lötenkyrkan relaterar.

Gamla Uppsala församling är del av Svenska kyrkan Uppsala.

Klicka här för att komma direkt till info om tjänsten:
Samarbetskyrkopräst