I Lötenkyrkan finns det två grupper som riktar sig till pensionärer och andra som är lediga dagtid. Lötenlunken träffas på onsdagar kl. 13.00 – 14.30  för att gå en lugn promenad i området och sedan fika tillsammans. Lötenträffen, torsdagar kl. 13 är en samling med andakt och fika som följs av olika slags program, t ex föredrag eller musik, se särskilt program längre ner på denna sida.

Båda grupperna syftar till att skapa en öppen mötesplats
för att motverka social isolering och skapa
ett meningsfullt sammanhang där människor
kan hitta en väg in i församlingen.

Lötenträffen

Torsdagar 13.00-15.00

Varje vecka händer det något nytt på Lötenträffen. Det kan vara en föreläsning, någon eller några som sjunger och spelar eller kanske en kortare utflykt/studiebesök. Programmet finns längre ner på denna sida och även i en folder som du kan hämta här.
Varje träff börjar med andakt och servering.

Träffarna anordnas av Lötenträffens pensionärsförening i samarbete med Sensus Studieförbund. För att bli medlem i Lötenträffens pensionärsförening kontakta
ordf. Lennart Kågedal på:
Telefonnummer: 018 – 32 85 88

Kontaktperson och kassör: Ella Wolde Selassie
Telefonnummer: 076 – 868 11 91

Medlemsavgift 70kr/år. Pg: 52 83 17-1

Lötenlunken

Onsdagar 13.00
Start 17/1  – Avslutning 16/5
Obs! Ingen Lötenlunk 28/3

Vi utgår från Lötenkyrkans kyrktorg. Efter en halvtimmes promenad träffas vi i församlingssalen för en stunds samvaro vid en kopp kaffe. Promenaden sker i lugnt tempo med eller utan rullatorer och stavar.
Om ni tycker att promenaden blir för lång kan ni promenera enbart till kyrkan och sedan dricka kaffe med ”lunkarna” när de kommer tillbaka.
Alla är välkomna, oavsett om man kommer någon enstaka gång eller mer regelbundet.

Program Lötenträffen våren 2018

11/1     Vi sjunger ut julen Musikgruppen VIONI leder oss i dans och sång

18/1     Vart är Etiopien på väg?
              Teol dr Agne Nordlander, nyss hemkommen från landet delar färska intryck

25/1     Elsa och Denis Borg – två syskon i väckelsens och medmänniskans tjänst
              Präst och lärare David Termén berättar

1/2       Folkkyrkan från förr – något för framtiden? Ärkebiskop em Anders Wejryd

8/2       Uppsalaprofilen Fritz Olofsson – mystikern från Bygdsiljum
               Kyrkoherde em Inga Belani berättar

15/2      Mod, makt och mamma – vem är hon?
               Universitetslektor Hans Raab om kvinnor i Finlands 100-åriga historia

22/2     Obs! kl 12 Sopplunch, årsmöte och andakt
               Språkcaféet, om Lötenkyrkans invandrarverksamhet, Sofia Oreland

1/3       Att lösa konflikter i skola Skolkurator Donna Engström Roxendahl

8/3       ”Det finns en väg” – musik och dikt i fastan  Musikgruppen VIONI

15/3      Det försvunna Uppsala – bilder av innerstadens förvandling Arkivarie Erik Lindblad

22 /3     Ett mål om dagen och ett mål för livet
                Diakon Yvonne Kerygma berättar om S:ta Klaras arbete bland hemlösa

29/3     Skärtorsdagsmässa Präst Hans Lindholm. Följt av sångstund med Lage Nordlander

5/4       Att evangelisera och leva med tro, hopp och kärlek  Diakon Daniel Norqvist

12/4      Vårens fåglar, hur de låter!
               Fågelläten via mänsklig strupe. Naturguide Rolf Jacobsson

19/4     Hur kan vi hålla själen frisk när kroppen sviktar?
              Projektchef för Uppdrag Psykisk Hälsa Ing-Marie Wieselgren

26/4     Märkliga bibelmotiv i Barsta fiskekapell från 1600 -talet
               Professor em Birger Olsson visar bilder och berättar

3/5        Spåren efter Jesus – om kyrkans fyra evangelier Biskop em Björn Fjärstedt